حلقه ارتباطی الگوی پیشرفت اسلامی - مشهد مقدس

کارگروه حوزه ی علمیه شهید احمد شفیعی

حلقه ارتباطی الگوی پیشرفت اسلامی - مشهد مقدس

کارگروه حوزه ی علمیه شهید احمد شفیعی

حلقه ارتباطی الگوی پیشرفت اسلامی - مشهد مقدس

اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی به سه سوال "چرا به الگوی پیشرفت اسلامی نیاز داریم؟ ،الگوی پیشرفت اسلامی چیست؟ و چگونه الگوی پیشرفت اسلامی را تولید کنیم؟ پاسخ می دهد."
------------------------------------------
دستور کار قطعى نظام جمهورى اسلامى، دنبال کردن الگوى پیشرفت ایرانى-اسلامى است. ما پیشرفت را به شکلى که غرب دنبال کرد و پیش رفت، نمی‌خواهیم؛
امام خامنه‌ای ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
------------------------------------------
ما به دنبال الگوی مطلوب و آرمانی خودمان هستیم، که یک الگوی اسلامی ایرانی است؛ از هدایت اسلام سرچشمه می گیرد، از نیازها و سنتهای ایرانی بهره می برد؛ یک الگوی مستقل. البته امروز محققین و صاحب نظران تلاش های فراوانی هم دارند می کنند برای اینکه این الگو را تدوین کنند.
امام خامنه ای ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
------------------------------------------
بنده به طور قاطع این را می گویم: الگوى پیشرفت غربى، یک الگوى ناموفق است.
امام خامنه‏‏ ای ۱۳۸۶/۲/۲۵
------------------------------------------
طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت درواقع ارائه ی محصول انقلاب اسلامی و طراحی یک تمدن جدید و -
پیشرفته در همه ی عرصه ها بر مبنای تفکر و اندیشه ی اسلام است .
امام خامنه ای 1391/12/14

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۳ ثبت شده است

بسم الله الرحمن الرحیم

بهرام بیرانوند، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی هفته گذشته در حاشیه بازدید از سایت «نماینده»، درباره تنظیم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به خبرنگار نماینده گفت: در بند یک برنامه پنجم پیشرفت آمده است که بایستی ظرف ۳ سال اول، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تدوین شود و زیربنای برنامه ششم شود؛ این مهم است زیرا اینگونه زیربنای بودجه های سنواتی مشخص می شود و زیربنای چشم انداز را نیز بر این اساس ترسیم خواهیم کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی ادامه داد: هم اکنون این اتفاق نیفتاده و الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت تدوین نشده و معاونت راهبردی چند جمله را آوردند و گفتند این الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت است، اینکه مشخصه هایی معین شده باشد، نداشت و این الگو باید تدوین شود تا برنامه ششم نیز از آب و گل در بیاید.

بیرانوند تصریح کرد: اتفاقی که در حال رخ دادن است اینکه بناست دولت تا بهار سال آینده بیاید برنامه ششم را به مجلس بفرستد ما معتقدیم روح ایرانی اسلامی پیشرفت بر این برنامه حاکم نیست و ما را علیرغم همه فرصت هایی که داریم و هزینه هایی که مصرف می کنیم به هدفمان نزدیک نمی کند.

وی عنوان داشت: اگر برنامه ای ۵ ساله تدوین شود و برخی الحاقات را نداشته باشد زحمت را می کشیم اما به نتیجه نمی رسیم و بعد از اجرای برنامه بطور مثال ببینیم فقر بیشتر شده و یا فاصله فقیر و غنی بیشتر شده و مثلا جایگاه خانواده در آن کمرنگ شده است و بدین ترتیب مارا از اهداف مان دور می کند.

نماینده بروجرد در مجلس خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب هم دستور صریحی برای تدوین این الگو داده اند و دهه چهارم انقلاب اسلامی دهه پیشرفت و عدالت است و ما باید روح عدالت را در برنامه های بعدی مان تزریق کنیم و گرنه ما بادست خودمان و با دارایی های خودمان و با این نیروی انسانی در انتهای برنامه نه تنها به شاخصه های برنامه نزدیک نمی شویم به مدل های پیشرفت موجود در دیگر کشورها نیز نزدیک  نمی شویم.

بسم الله الرحمن الرحیم

به مدد الهی و عنایات حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) در ششمین روز از ماه محرم 1436 ه.ق، ششمین جلسه از سلسله جلسات بحث و گفتگو پیرامون مفاهیم «اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی» در دارالقرآن حرم مطهر امام علی بن موسی الرضا(ع) برگزار گردید.



بسم الله الرحمن الرحیم

نشست های معرفی و تبیین برخی محورهای اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی در دانشگاه زنجان برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نقشه راه: این نشست ها در روز پنج شنبه -اول آبان 1393-در قالبدوره خلف صالح امام روح الله(ره) و به میزبانی حوزه علوم اسلامی مرکز زنجان برگزار شد.

در نشست اول معنای "نظام سازی اسلامی" در مقایسه با "تبلیغ هویت اسلامی" و "ایده اصلاح قرائت دینی" تبیین شد. نظام سازی اسلامی مبنای تمام فعالیت های انقلاب اسلامی و معیاری برای ارزیابی تناسب فعالیت های نهاهای مختلف نظام و شخصیت ها با جهت گیری انقلاب اسلامی می باشد. در تفکر "نظام سازی اسلامی" علاوه بر تبیین هویت اسلامی به بستر سازی های اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و قضائی، آموزشی و فرهنگی-که لازمه تحقق شاخص های هویت اسلامی است- توجه می شود.




همچنین در نشست دوم محورهای "تقنیین اسلامی"، "بانک سؤالات الگوی پیشرفت اسلامی" و "بسته شاخصه های هویت اسلامی" -از محورهای 81 گانه اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی-به صورت اجمالی تبیین شد.

در محور "تقنیین اسلامی" آسیب های قانون گذاری با تعریف فعلی مورد بازخوانی قرار گرفت. تکثر قوانین و تزاحم قوانین در مقام عمل و تعارض قوانین مصوب از جمله آفت های قانونگذاری با تعریف فعلی هستند؛ که در نهایت کارآمدی قانون در ایجاد نظم را با چالش روبرو می کند. بر اساس مفاهیم اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی به بهانه قانون و ایجاد نظم نباید از "هدایت نظامات ذهنی" غفلت نمود و قانون باید به تحکیم نهادهای زیر ساختی هدایت منجر شود.

در محور "بانک سؤالات الگوی پیشرفت اسلامی" آفت های فرآیند تولید علم در دانشگاه های ایران" مورد بازخوانی قرار گرفت. عدم تناسب مباحث و نظریات پیشنهادی در بسیاری از پایان نامه ها، با شرایط و بوم ایران -و بالتبع غیر کارآمد بودن این نظریات در حل مسائل جامعه- مهمترین آفت جامعه علمی، دانشگاهی ایران است. از منظر مفاهیم "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" تبیین و پردازش "بانک سؤالات جهت ساز" در محیط های علمی و پژوهشی زمینه تفاهم حول نیازهای جامعه و همچنین چگونگی حل این مسائل را فراهم می آورد.

در محور "بسته شاخصه های هویت اسلامی" آفت های اتکاء به شاخص های wdi در اداره کشور مورد باز خوانی قرار گرفت. اقتصاد محور بودن شاخص های توسعه و تلاش برای هماهنگ نمودن همه بخش های جامعه با بخش اقتصاد جامعه و محوریت دادن به اقتصاد در جامعه؛ اصلی ترین آفت اتکاء به شاخص های wdi است. از منظر "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" تبیین بسته "شاخصه های هویت اسلامی" و ارائه روشی برای محاسبه آن زمینه ساز تغییر در مدل های آماری فعلی است. در گزارش اول شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی؛ بسته شاخصه های هویت اسلامی در قالب "بسته شاخصه های رفق"، "بسته شاخصه های رشد" و "بسته شاخصه های توازن" تبیین شده است. بر اساس این گزارش شاخص اصلی و زیر ساختی در ارزیابی میزان پیشرفت یک جامعه؛ محاسبه دائمی  شاخصِ"عمق محیط دریافت رفق افراد" در جامعه است. فقدان یا کمبود رفق حاصل خیزی و قابلیت جامعه برای پذیرش ساختارها و مکانیزم های پیشرفت اسلامی را با چالش روبرو می کند.

لازم به ذکر است که در "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" با محوریت مفهوم "هدایت نظامات ذهنی" و با استفاده از "الگوی نظام سازی اسلامی" 81 محور جهت ساز متناسب با جهت گیری انقلاب اسلامی قابلیت تفسیر می یابد. انتهای پیام




بسم الله الرحمن الرحیم

به مدد الهی و عنایات حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) در اولین روز از ماه محرم 1436 ه.ق ،اولین جلسه از سلسله جلسات بحث و گفتگو پیرامون مفاهیم «اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی» در حوزه علمیه شهید شفیعی برگزار گردید.


در این جلسه ، جزوه ی "جهت حرکت انقلاب اسلامی" بطور مفصل مورد مطالعه و بحث قرار گرفت.

این جزوه ، به مباحثی مانند: "تبیین مبانی فکری جریانات مختلف داخل کشور در مورد مواجهه با تحولات اجتماعی" ، "تبیین مراحل تحقق انقلاب، بر اساس ادبیات انقلاب" و همچنین"تبیین موضوعات انتقال میان مراحل انقلاب" اشاره دارد.


لینک دانلود جزوه "تبیین جهت حرکت انقلاب اسلامی"